tirsdag 24. mars 2009

Mat

Hei hei..
Lite med blogging om dagen, skjer svært lite her... har vært syk i et par dager nå, men på bedringes vei!

I dag tror jeg mannen her har PMS for makan til surtryne har jeg aldri sett på disse 9 årene vi har vært sammen, han er sikkert lei meg nå!! Jaja, kanskje det går over...?

Tenkte jeg skulle spørre dere jenter om middagslaging, hva gjør dere når barna ikke liker? Her i gården liker ikke barna kjøtt... (da mener jeg biff, svinekjøtt, kotletter osv..heller ikke poteter eller ris) de liker kjøttdeig, pølser og pasta...osv

I dag var et klassisk tilfelle, vi hadde ovnsbakte poteter, salat, strimlet svinekjøtt og saus til... ungene bar seg og skrek....LIKER IKKE!! Hva gjør dere da? Lager dere noe annet eller har dere taco, pizza, pølser hver dag? Her blir det ikke mat før kveldsmaten, men ofte synes jeg det er for lenge å vente, for de er jo sultne etter bhg skolen de også?

Pizzasnurrer som over her hadde vært godtatt hver eneste dag....tror jeg!! *S*
Klem klem

17 kommentarer:

Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Her er vi så heldig at vi har en frøken som smaker på det meste, og hun er veldig glad i skikkelig mat (liker ikke pizza f.eks - snåleste ungen!). Men jeg lager sjelden to middager, hun får smake, vil hun ikke ha blir det brødskiver.

I begynnelsen når jeg flyttet inn var det ønske om spaghetti og kjøttdeig eller hamburger hver gang hun var her, men jeg gidder ikke spise det hver gang, så jeg byttet ut med pasta den ene gangen, en annen saus andre gangen, gryterett deretter som hun måtte innrømme at faktisk var god... Vi oppgraderer det hun allerede liker, og til slutt hadde vi en helt annen rett.

Men som sagt; vi er heldig med en som vil smake på nye ting, og som elsker fisk over alt på jord (siden vi ikke er så flinke til fisk selv, blir det gjerne det når hun er her ;P)

Jeg er kanskje streng, men ungene dine vil jo ikke lære seg å spise annet om du lager det de elsker hver dag...? ;) Lykke til!!!

home 4us sa...

Jeg har to gutter på 11 og 14 og det har aldri vært noe" matstyr" her. De spiser og smaker på alt, nesten.
Vi har altfor sjelden fisk og da får jeg høre hver gang FØR vi begynner å spise: Ååå nei ikke fisk, men når de smaker på så må de innrømme at det smaker.:)

Før når de var mindre fikk de spise "saus og potet" hvis det var noe de ikke likte. De fikk ikke en annen rett.

Så litt etter litt så ser de at skal det bli mat på dem så må de smake på det som blir servert:)

Lykkelita sa...

Uff, den problemstillingen er lei altså. Jeg lager ikke to middager såfremt vi ikke spiser noe som er spesielt tilpasset voksne ganer (veldig sterkt eller med spesiell smak som sild o.l.)
Men jeg planlegger alltid middagen slik at jeg vet at noe av det som serveres faller i smak hos barna. De elsker bl.a. gulrot, makaroni, brokkoli og blomkål, så jeg passer på at noe kan spises av de små.
Helsesøster sier man ikke skal tvinge, men at barna får smake seg fram... De dør ikke av sult, og havregrynsgrøt har tidvis erstattet middag når de absolutt ikke vil ha noe...
Mine barn er så små at det av og til hjelper at de får være med å lage, det gir mestringsfølelse og lyst til å spise "egenprodusert":)
Hmm, kjenner at det var litt vanskelig å gi råd i denne saken. Men jeg tror de fleste småbarnsforeldre kjenner problematikken og at det meste løser seg med tålmodighet og litt kreativitet.
Klem - og hils surkemannen;)

Fjordheim sa...

Huff, det der er vanskelig. Hos oss spiste de det meste da de var små. Mye værre nå som de snart er voksne. Før fikk de ikke noe annet før til kvelds vist de ikke spiste middag. Nå lager de seg jo bare noe selv.
I barnehagen der jeg jobbet var det en gang ei mor som sa hun ikke hadde hørt om noen barn i Norge som hadde dødd av sult. Så om de hoppet over et måltid en gang av og til var det ingen krise. Og det er jo sant, selv om en syns det er vondt visst ungene er sultne. Det går jo ann å gi de litt frukt eller noe grønnsker som et mellommåltid før kveldsmaten.
Lykke til og riktig god bedring :)

familiens Johnsens hverdag sa...

Hos oss spiser de alltid ett eller annet vi har til middag. Enten bare grønnsaker og ris..eller bare ris med ketchup eller pasta med ketschup. I går hadde vi squas i maten, og sa at det var agurk og de spiste masse:D Vi lager ikke noe annen mat før til barne tv.. men det er jo maks en time mellom da. Og hvis de er sultne så spiser de noe middag.

De er nok ikke sultne om de ikke vil ha noe av det du serverer tenker jeg:D Kan ikke gå på barnas premisser hele tiden synes jeg da.. MEn har jo taco og spagetti, pannekaker innimellom så de får det de vil ha. Lørdager er det barna som bestemmer middag, for da spiser vi alene sent på kvelden i ro:D

Klem:D

Vestlykkjas kosekrok sa...

Nei jeg synes du gjør det riktige jeg.. men jeg har nok vært dumsnill i alle år for om vi skal ha koteletter har jeg alltid f.eks kjøttkaker til de små...men ellers samme middag.. men det er fordi jeg selv synes ofte kjøtt er seigt..... men steik som er skåret i tynne skiver har alltid gått bra..

igi sa...

Spiste pizzasnurrer i dag vi også. Begge ungene mine har også vært motstandere til kjøtt, nå som prinessa snart er 8 år elsker hun kjøtt. Så jeg tror det kommer med alderen. Det er håp!

☆ SessanochPrinsessan ☆ sa...

Tittar in för att säga hej & uppdatera mig lite!!
Med Mamma Gala jobbing & sjukdom blir det dåligt med tid till blogg surfing tyvärr....

Men du är inte glömd söta!!

Miljoner kramar
//Sessan

Anja Holt sa...

En middag.

Spis det du liker.

Ikke lov å si "liker ikke" før du har smakt.

Faller ingenting i smak?
Tull og tøys for mine barn, for de liker alltids noe, men kanskje ikke akkurat den dagen (noen som kjenner seg igjen med at poteter er godt mandag og pyton tirsdag?). Om ingen av dem spiser middag flytter jeg bare kveldsmaten (=brødskiver eller havregrynsgrøt) litt frem. De har ikke besvimt av sult den dag i dag.

Og en dag, den ser jeg frem til, så sitter alle pent og pyntelig og takker for deilig mat!

Beate Austvoll sa...

Kjenner problemstillingen:-) Har i perioder vert mye pøleser hos oss. Men det har komt seg etter hvert. LAger aldri to middager, da får de heller gå sultne, i praksis blir det ikke så lenge mellom middag og kveldsmat hos oss. Prøver å ha noe ungene liker noendager i uka, og noe vi voksne liker bedre anderdager. Kylling filet som de nesten aldri åt før har etterhvert blitt en hitt. De har mått spise like mange små bilter med kjeøtt som de er år (5 år 5 biter) Har også brukt denne metoden når de blir forfort mette. Du klarer 5 skeier til, så er det greit. Da spiser de litt og så må de smake litt nye ting ;-)

Det hvite hjerte sa...

God helg til deg også :)
Klem klem

Jannicke sa...

Riktig god helg til deg også :o)
J.

Guttemamma sa...

Sikkert utrolig irriterende;...men våre spiser egentlig det meste. 4åringen prøver seg stadig, men liker når han først spiser. Aldri laget to middager, men de har jo gått sultne fra bordet noen ganger og selvsagt er det taco, pannekaker og pizza som er førstevalget:-)
God helg!!

Shabby Charm sa...

Hei på deg! Vi har en liten en som heller ikke er glad i kjøtt. Vi gir henne ikke noe annet. Men hun er heldigvis glad i grønnsaker så da spiser hun det. Spiser hun lite middag blir det litt tidligere kveldsmat.

Er ikke lett det der :)

KLEM

Hvit Stil sa...

Takk for det og god helg til dere også. Klem Fra Christine

vintagepaintings sa...

Heisann,
Samme problem her med småene! de pizzasnurrene ser gode ut! Ønsker deg en god helg - god bering :)
Klem Solveig

Vestlykkjas kosekrok sa...

...takker for innspill på min blogg.. ha en riktig fin helg.. klem